Magyar Falu Program

2 órája

Új fejlesztési lehetőségek nyíltak meg Nyugat-Nógrádban

Országosan 469 kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar Falu Programban meghirdetett pályázaton. Balla Mihály országgyűlési képviselő arról számolt be, hogy Nyugat-Nógrádban is megújulhatnak a közterületek.

Lukács Zsófia

7 település kapott lehetőséget út, híd, járda, illetve kerékpárforgalmi létesítmény építésére, felújítására a Magyar Falu Program keretében Nyugat-Nógrádban. Cserhátsurány, Galgaguta, Herencsény, Magyargéc, Szalmatercs, Szanda és Szirák önkormányzata nyerte el a támogatást – adta hírül közösségi oldalán Balla Mihály országgyűlési képviselő.

Balla Mihály országgyűlési képviselő számolt be a fejlesztési lehetőségekről
Balla Mihály országgyűlési képviselő számolt be a fejlesztési lehetőségekről
Forrás: Archív fotó: Nool.hu

Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos ismertetése szerint: a július közepén lejárt pályázatot ötmilliárd forinttal hirdették meg. Az utca, út, híd vagy kerékpárút felújítására egy-egy önkormányzat legfeljebb 45 millió, míg járdafelújításra maximum 10 millió forintot igényelhetett.

Szerteágazó fejlesztési lehetőséget kínál

Ez a lehetőség ötödik éve az egyik legnépszerűbb pályázati forma, és bár a Magyar Falu Program szerteágazó fejlesztési lehetőséget kínál, az utakat, a járdákat, illetve a hidakat mindenki használja. A kormánybiztos elmondta: az elmúlt öt év alatt több mint ötezer pályázat érkezett útfelújításra, az állami kezelésben lévő, településeket összekötő utak esetében pedig több mint négyezer kilométeren történtek fejlesztések. Kiemelte továbbá: az állami, az önkormányzati utak és a járdák felújítására a Magyar Falu Programban már több mint 380 milliárd forintot költöttek el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában