Program

2024.09.09. 14:39

Életmű-kiállítás nyílik a balassagyarmati képtárban

Lászlók Judit

Benkő Cs. Gyulának, Ferenczy Noémi-díjas iparművésznek és Horváth Endre-díjas festőművésznek nyílik életmű-kiállítása szeptember 14-én, szombaton, 15 órakor a balassagyarmati Jánossy Képtárban. A kiállítást megnyitja Csach Gábor művészettörténész – tudatta portálunkhoz eljuttatott közleményében Zolnyánszki Zsolt, a Jánossy Képtár vezetője és kurátora. 

„Benkő Cs. Gyula 1939. december 16-án született Budapesten. Művészeti, festészeti tanulmányait 1955-ben kezdte Farkas András, majd 1957-től Blaskó János festőművész irányításával. 1959-ben állította ki munkáit először Budapesten, majd azt követően Marseille-ben.” – olvasható a közleményben. Hozzátették: „1964-ben diplomázott jeles minősítéssel a Magyar Iparművészeti Főiskolán. Mesterei Borsos Miklós és Dózsa Farkas András szobrászművészek voltak. Tanulmányaival párhuzamosan érmészetet és szobrászatot tanult Reményi József és Andrássy Kurta János szobrászművészektől, majd 1965-ben (Milano, Accademia Di Belle Arti Di Brera) Marino Marini szobrászművész vendége. Ott készült munkáit a milánói Arte Centro-ban nagy sikerű kiállításon mutatta be. Még ebben az évben tagja lett a Művészeti Alapnak és a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának. Munkássága felöleli az ipari formatervezést, alkalmazott grafikát, kisplasztikát, festészetet.”

A tárlatot október 20-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Jánossy Képtárban

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában