Hitélet

2 órája

Egyetemisták zarándoklatát tartják vasárnap nemzeti kegyhelyünkön

Szent Pió atya ünnepét és az egyetemisták zarándoklatát tartják Mátraverebély-Szentkúton.

Gulyás Edina

Szent Pió atya ünnepét és az országos egyetemista zarándoklatot tartják szeptember 22-én, vasárnap Mátraverebély-Szentkúton – adták hírül a kegyhely közösségi oldalán. 

Egyetemisták zarándoklata
Az egyetemisták zarándoklatán központi szerepe lesz Pietrelcinai Szent Pio (1887. május 25. – 1968. szeptember 23.) ereklyéjének. 
A stigmatizált kapucinus szerzetes papnak Isten különleges adományokat és karizmákat adott, ő pedig minden erejét arra fordította, hogy megmentse a lelkeket
Fotó: Hüvöi Csaba / Forrás:  Archív Nool

Amint írták, a hallgatók már szombaton délután megérkeznek, így részt vehetnek a 18 órakor kezdődő szentmisén és a ferences szegénygondozó nővérekkel az imaesten is 20.15 órától. 

A vasárnap gyóntatással indul, a 11 órás szentmisét Kulcsár Dávid országos egyetemi referens mutatja be, azt követően körmenet is lesz. A misét követően Pió atya vér-ereklyéjét tiszteletadásra helyezik ki. A szombati és a vasárnapi programokat részleteiről a kegyhely honlapján lehet tájékozódni.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában