Táplálkozás

2024.09.16. 09:52

Egészséges étkezés

Nagy Orsolya

Nemrégiben érdekes dokumentumfilmet láttam az interneten. A táplálkozási szokásainkról szólt és arról, hogy manapság sajnos a legtöbb ember túlsúlyos, ráadásul a probléma már a gyerekeket is érinti. Mint kiderült, egyre többen szenvednek a táplálkozásuk okozta betegségektől, így például a cukorbetegségtől. Arról is szó esett, hogy sokkal tisztábban kellene táplálkozni a lakosságnak, ugyanis a mai élelmiszerek tele vannak különböző adalékanyagokkal, amelyek mindegyike káros az egészségre.

Sajnos néhány plusz kilogramm rajtam is van, így érdeklődöm a téma iránt, hogyan is szabadulhatnék meg a súlyfeleslegtől. Igyekszem olyan ételeket fogyasztani, amelyeket saját magam készítek el, de nem tagadom, olykor csakúgy, mint mások, én is bűnözök. Nehéz ellenállni ugyanis a boltok polcain heverésző finomságoknak, vagy a pékségekből kiáradó ínycsiklandó illatoknak, amelyek az üzletbe csábítanak.

A szakemberek szerint azt kellene fogyasztani, amiben nincs plusz összetevő, tehát leginkább zöldséget, gyümölcsöt és húst. Szerencsés vagyok, mert otthon a kertben szinte minden megterem, így sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok. A kenyeret is jó magam sütöm, így abban sincs plusz adalékanyag, de azt hiszem, még van hová fejlődnöm és kevesebbszer kellene elcsábulnom egy-egy ínycsiklandó péksütemény láttán, de el kellene kerülni a cukros üdítőitalokat is. Vajon tényleg igaz a mondás, hogy az vagy, amit megeszel?

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában