Véradás

2024.09.13. 18:40

Civil Véradó Hét: hét nógrádi helyszínen nyújthatják karjukat a donorok

Országos program irányítja a figyelmet az összefogás és az önzetlenség fontosságára. A Civil Véradó Hét immár 11. alkalommal várja a segíteni szándékozókat, ezúttal szeptember 16 . és 20. között. Vármegyénkben hét helyszínen várják a donorokat.

Gulyás Edina

A előző évekhez hasonlóan a Nógrád Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ idén is csatlakozott a  jótékony kezdeményezéshez. A Civil Véradó Hét alkalmával két településen, hét helyszínen várják a véradókat. 

véradó
Vadasi Zsuzsanna, a civil központ vezetője számolt be a véradó hét részleteiről
Fotó: Gulyás Edina / Forrás: Nool

Civil Véradó Hét irányítja a figyelmet a véradás fontosságára

– A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága a Civil Közösségi Szolgáltató Központok, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével szervezett kezdeményezés országszerte, így Nógrádban is lehetőség nyújt a véradásra, egyúttal ráirányítja a figyelmet annak fontosságára is – tájékoztatta portálunkat Vadasi Zsuzsanna, a civil központ vezetője. 

Mint mondta, szeptember 16. és 20. között, azaz hétfőtől péntekig adnak lehetőséget a karitatív tevékenységre a fenti akció keretében. Eddig minden eseményen sikerült növelni a véradók létszámát, bíznak abban, hogy ez a tendencia idén tovább folytatódik majd.

Két település, hét helyszín

Nógrád vármegyében szeptember 16-án, hétfőn 8-tól 14 óráig a Salgótarjáni Területi Vérellátóban várják a véradókat. Szerdán szeptember 18-án két helyszínen lesz lehetőség véradásra: délelőtt 9 és 12 óra között a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumban, délután 13.30 és 16 óra között pedig a civil központban. 

A donorok szeptember 19-én, csütörtökön 11-től 13.30 óráig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságán, majd 15 és 17.30 óra között a karancskeszi művelődési házban nyújthatják karjukat tűszúrásra.

Szeptember 20-án, pénteken 10 és 12 óra között Salgótarjánban a Bartók Béla út 10. szám alatti Hadkiegészítő és Toborzó Irodában folytatódik a véradás, ami ugyanezen a napon a Volán központban, a Rákóczi út 137-139. szám alatt zárul majd. Ez utóbbi helyszínen 13.30 és 15 óra között várják a véradókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában