Fejlesztés

2024.09.10. 09:38

Több év szünet után ismét működik ATM Nagyorosziban

Nemrégiben új bankautomatát telepítettek Nagyoroszi központjában. A napokban ünnepélyesen is átadták az eszközt, mely a helyiek és az átutazók igényeit is kielégíti.

Lukács Zsófia

Babicska Károly polgármester elmondta, hogy egy régóta fennálló probléma oldódott meg a banki automata, ATM kihelyezésével, amit a helyi Takarékszövetkezet megszűnése óta igyekeztek megszervezni. 

ATM
Új ATM-nek örülnek Nagyorosziban
Forrás: Beküldött

– 2020 februárjában Nagyoroszi lakossága váratlanul azzal szembesült, hogy a településünkön hosszú évek óta jól működő és nagy ügyfélforgalmat bonyolító bank helyi fiókja bezárt. Ennek valódi oka nem volt ismert. Az ügyfeleknek így a szomszédos településekre, Drégelypalánkra, Rétságra kellett utazniuk pénzügyeik intézése miatt – ismertette a polgármester.

Hozzátette: Nagyorosziban nagyon sokan vezették folyószámláikat a bankfiókban. Többségükben a település nyugdíjasainak okozott problémát a bezárás, hiszen helyben már nem tudták intézni pénzügyeiket. Más településre való eljutás a legtöbb embernek nehézségekbe ütközött, sok esetben segítség nélkül megoldhatatlan probléma volt. Ez a gond a településen működő civil szervezetek esetében is fennállt.

Megtalálták a legjobb helyszínt az ATM-nek

Babicska Károly kiemelte, hogy a válság előtti időszakban is üzemeltettek automatát, azonban a megemelkedő költségek miatt, amelyek az önkormányzatot terhelték, vissza kellett mondaniuk.  

– Nagy örömünkre szolgált, amikor 2024 tavaszán a K&H Bank Zrt. részéről megkerestek, hogy Nagyorosziban szeretnének egy ATM-et telepíteni és üzemeltetni. A bank munkatársai arról tájékoztattak, hogy az automata telepítése semmilyen költséggel nem jár az önkormányzat részéről. Egy kérés hangzott el, hogy a készülék működéséhez az áramot biztosítsuk saját költségünkön, a helyszínt pedig mi választhatjuk ki. Úgy hiszem, hogy a legjobb helyszínt találtuk meg az automatának a központban – fogalmazott Babicska Károly.

Az automata a legmodernebb készülék, többféle címletben tudja kiadni a készpénzt, támogatja az érintésmentes bankkártya-használatot, fizetésre alkalmas okos órát vagy mobiltelefonokat (NFC technológia). Az ATM képes a készpénzes befizetés fogadására is, így a lakosság képes lesz gyorsan befizetni bankszámlájára itt településen belül. Helyi vállalkozóknak is segítség és könnyebbség lehet, akik készpénzzel foglalkoznak, hogy akár az ATM-en keresztül tudják biztonságba helyezni az általuk kezelt készpénzt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában