Díjátadó gála

2024.09.08. 09:40

A tarjáni teátrum is képviseltette magát az Országos Színházi Évadnyitó Konferencián

Idén a Szegedi Nemzeti Színház adott otthont az Országos Színházi Évadnyitó Konferenciának és a Kaszás Attila Díjátadó Gálának – tájékoztatott a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház a közösségi oldalán.

Sipos Nina Vivien

Mint írták: az Országos Színházi Évadnyitó Konferenciát és a Kaszás Attila Díjátadó Gálát ezúttal a Szegedi Nemzeti Színházban tartották meg. Az eseményen az ország vezető színházi szakemberei és szakmai szervezetei között a Zenthe Ferenc Színházat Cene Katalin igazgató és Susán Ferenc művészeti igazgató képviselte.

Hagyományosan az országos színházi évadnyitón adják át a Kaszás Attila-díjat
Hagyományosan az országos színházi évadnyitón adják át a Kaszás Attila-díjat
Forrás: Facebook

A nap folyamán számos szakmai előadás és kerekasztal-beszélgetés zajlott, többek között az Országos Színházi Találkozó tapasztalatairól, a KultUp programról, valamint a biztonságos színházi működésről. A konferencián szó esett még a színházi háttérszakmák képzési és innovációs lehetőségeiről, továbbá az előadó-művészeti törvény változásainak jogi és gazdasági hatásairól, a színházra nevelés és a mecenatúra új útjairól, illetve a szabadtéri színházak működésének kihívásairól.

A találkozón Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter az értékteremtő színházi előadásokhoz való hozzáférés fontosságát hangsúlyozta. Hagyományosan az országos színházi évadnyitón adják át a Kaszás Attila-díjat, az idei év elismertje – első nőként – Balla Eszter, a 6Szín társulat művésze lett – számolt be róla a Zenthe Ferenc Színház.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában