Hulladék

2024.08.03. 13:00

Újabb vizsgálatok zajlottak a mohorai telephelyen

Újabb hatósági ellenőrzések és vizsgálatok zajlottak a napokban a mohorai telephelyen tárolt anyagok kapcsán. Erről Balla Mihály országgyűlési képviselő számolt be a minap.

Lukács Zsófia

Az elmúlt héten arról számolt be portálunk, hogy a mohoraiak aggódnak a település közelében található telephelyen tárolt anyag miatt. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megkeresésünkre akkor azt közölte, hogy már tavaly nyáron lakossági bejelentést kaptak a telephelyre szállított anyagról. Azonban a helyszíni ellenőrzés alkalmával megállapították, hogy az ingatlanon tárolt anyag (grafitpor) nem tartozik sem a közúti veszélyesáru-szállításról (ADR), sem pedig a veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezésről szóló jogszabályok hatálya alá.
Július elején is ellenőrzést tartottak a mohorai telephelyen.

A szakhatóságok ismét vizsgálatokat tartottak a mohorai telephelyen – közölte Balla Mihály a közösségi oldalán
A szakhatóságok ismét vizsgálatokat tartottak a mohorai telephelyen – közölte Balla Mihály a közösségi oldalán
Forrás: Facebook

Aztán a telephelyen folytatott tevékenységgel kapcsolatban ez évben ismét közérdekű bejelentés érkezett a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz, ezért annak balassagyarmati kirendeltsége július 1-jén újabb helyszíni ellenőrzést hajtott végre.

Újabb hatósági vizsgálatok történtek

Mint írtuk: Balla Mihály országgyűlési képviselő az üggyel kapcsolatban már egyeztetett a település vezetőjével. Szerdán pedig újabb hatósági ellenőrzésről számolt be a közösségi oldalán. „Gulyás Géza Mohora polgármestere arról tájékoztatott, hogy a múlt heti megbeszélesünket követően, a szakhatóságok ismét ellenőrzést tartottak a mohorai telephelyen. Bízunk abban, hogy mielőbb meglesz a vizsgálat eredménye” – fogalmazott Balla Mihály.

A korábbi vizsgálat eredményéről a katasztrófavédelem azt közölte, hogy az ellenőrzés alkalmával megállapították, hogy a telephelyen a tevékenységet és a tárolt anyagot érintően, illetve egyéb körülményben olyan változás nem történt, amely a katasztrófavédelem hatáskörébe tartozóan további hatósági intézkedéseket tett volna szükségessé.  – A megkeresésekben említett illegális hulladékkal kapcsolatban a hivatásos katasztrófavédelmi szerv nem rendelkezik hulladékgazdálkodási hatósági hatáskörrel – közölte korábban a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában