Gazdálkodás

2024.08.05. 11:48

Felgyorsuló pénzkiáramlások: önmérsékletre kérik a távozó városvezetést Salgótarjánban

A városházi pénzkiáramlás felgyorsulásáról szólnak a hírek a megyeszékhelyen. A választáson győztes salgótarjáni jobboldal arra kéri a szeptember végén távozó szocialista városvezetést, hogy csak a szükséges kifizetéseket hagyják jóvá.

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség, a KDNP és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület közös, nyilvános kéréssel fordul a szeptember végén távozó baloldali városvezetéshez. Az önkormányzati választáson győztes jobboldali politikai szövetség nevében Fenyvesi Gábor önkormányzati képviselő úgy fogalmaz: „A városban olyan szóbeszédek keltek szárnyra, melyek arról szólnak, hogy több területen a pénzkiáramlás felgyorsult az utóbbi időszakban. A megválasztott és még hivatalba nem lépett városvezetés és testület még nem tudja mélységében vizsgálni a folyamatokat, ezért ezeket a híreket sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudjuk.”

Salgótarján, városvezetés, városháza
Szeptember végéig marad a baloldali városvezetés Salgótarjánban
Forrás: Nool.hu

Szeptember 30-ig még a baloldali városvezetés van Salgótarjánban

A nyilvános közleményben arra kérik a város polgármesterét – tiszteletben tartva a regnáló városvezetés és testület törvény adta jogosítványait –, hogy az októberig tartó átmeneti időszakban, mind az önkormányzat, mind pedig az önkormányzati cégek és intézmények esetében csak a zökkenőmentes működéshez szükséges kifizetéseket hagyják jóvá.

Fenyvesi Gábor emlékeztet: „A jelenlegi képviselő-testületek mandátuma 2024. szeptember 30-ig tart. A megválasztott tisztségviselők 2024. október 1-től lépnek „hivatalba”, az alakuló ülésen tesznek esküt és onnantól kezdődően gyakorolhatják jogaikat, kötelezettségeiket. Szeptember 30-ig a jelenlegi városvezetés vezeti a várost, amiből az következik, hogy az átadás-átvétel időszaka hónapokra nyúlik el. Mivel a város költségvetése nincs jó állapotban, ezért fontos, hogy a második félévben meghúzzuk a nadrágszíjat, biztosítsuk a működés feltételeit az utolsó negyedévre.”

Arra kérik Fekete Zsolt (MSZP) polgármestert, hogy menjen elébe a folyamatoknak annak érdekében, hogy mind az önkormányzat, mind pedig a városi cégek és intézmények gazdálkodásánál csak a zökkenőmentes működéshez szükséges kifizetéseket engedélyezzék, új közép- és hosszútávú szerződéseket ne kössenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában