Feladatellátás

2024.08.30. 08:54

Változások léptek életbe a ceredi közszolgáltatások terén az útlezárás miatt

A közszolgáltatások alakulásáról tájékoztatták a ceredi lakosokat. A Cered és Salgótarján közötti útlezárás miatt léptek életbe változások a településen.

Veres Edina

Változások léptek életbe a ceredi közszolgáltatások terén az útlezárás miatt

Fotó: Lorena Garibo / Shutterstock

Tajti László, Cered település polgármestere osztotta meg a tájékoztatást a község nyilvános Facebook-csoportjában, amelyben arra emlékeztette a lakosokat: a Cered és Salgótarján közötti út lezárása augusztus 26-án, hétfőn reggel 8 órakor kezdődött és várhatóan 60 napon át tart majd. A bejegyzésében azt is hozzátette: a falut érintően a közszolgáltatásoknál a fent említett ok miatt változások lépnek életbe. Érintett lesz  például – ahogy arról portálunk is beszámolt – a buszközlekedés, az aktualizált menetrendet egyfelől kihelyezték az érintett buszmegállókban, illetve természetesen online is elérhető.

„ A hulladékszállítás a megszokott rendben történik, a szeptemberre ütemezett lomtalanítás az útzár feloldása után lesz. Konténeres szállítás a lezárás alatt nem lesz” – olvasható a polgármester bejegyzésében, amelyből az is kiderült, hogy a háziorvosi és a fogorvosi ellátás a megszokott rend szerint történik. A szakorvosi ellátást Salgótarján rendelőintézetében vehetik igénybe a páciensek, azonban a mentőszolgálat Egerbe szállítja a betegeket. A közbiztonság védelmét Pétervására rendőrségi állománya látja el, a katasztrófavédelmi feladatok ellátásáért a Heves vármegyei igazgatóság felel majd.

Tajti László tájékoztatásából az is kiderült, hogy a ceredi önkormányzati hivatal a megszokott nyitvatartási rend szerint fogadja az ügyfeleket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában