Sikersztori

2024.08.08. 18:45

Egymás után akadtak a rekordhalak a maconkai tórendszer „ezredesének” horgára

Egyik rekord halat a másik után emelte a partra egy sikeres horgász a napokban Maconkán.

Veres Edina

Egy újabb szenzációs horgászat adott örömre okot a Maconkai-tó partján. A Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldalon számoltak be arról, hogy másfél nap alatt nem kevesebb mint 46 darab rekordhalat mérlegelt a tórendszer „ezredese” Novák György és fia, ifj. Novák György.

rekordhalak horgászata
Rekordhalak horgászata a Maconkai-tó partján
Fotó: Maconkai-víztározó és tórendszere Facebook olda

”A több mint fél tonna súlyú halmennyiséget az EPBC-n – Professzionális Bojlis Európa Kupán – is használt csalikkal fogták, de most már egy lényegesen jobb helyen, a gáti háromszáznál” – osztottak meg részleteket a bejegyzésben az „ezredes” megszólítással illetett Novák György és gyermeke nem mindennapi történetéről.

Mint azt portálunk korábban megírta, a horgász, aki a Maconkai-víztározó listája szerint immár 1 ezer 162 rekordhallal büszkélkedhet a becenevére az ezredik rekordhalának kifogásával szolgált rá. E teljesítményért egy egyedi trófeát is átvehetett, akárcsak a tórendszer másik „ezredese” Bakos Norbert is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában