Program

2024.08.01. 08:08

Netrevalók: a közlekedés körül forog a foglalkozás a salgótarjáni könyvtárban

Új téma kapcsán segítenek eligazodni a digitális világban az időseknek a fiatalok a Balassi Bálint Könyvtárban.

Veres Edina

Újra a Netrevalók program során épülhet tovább a híd a generációk között a Balassi Bálint Könyvtárban. A kezdeményezés keretében diákok oktatják az idősebbeket az internet és a digitális eszközök használatának elsajátítására. A salgótarjáni székhelyű bibliotéka a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy az augusztus 14-i, szerdai foglalkozás kiemelt témája a közlekedés lesz.

„Az online menetrendek, jegyvásárlás és térkép alkalmazások segítségével egyszerűen megkereshetjük a vonatok, a buszok és a budapesti közlekedési eszközök indulási és érkezési időpontjait, jegyet vásárolhatunk sorban állás nélkül, illetve bárhova is kerülünk, a térkép ott lapul az okostelefonunkban” – olvasható az intézmény bejegyzésében, amelyből az is kiderült továbbá, hogy a résztvevők számára mindig adott a lehetőség arra, hogy bármilyen, az őket érdeklő tárgykörben kérdést tegyenek fel. A Netrevalók programhoz való csatlakozás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában