Öszefogás

2024.08.16. 12:40

Magyarok Kenyere: Szécsényben tartják meg idén a Nógrád vármegyei búzagyűjtő napot

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Nógrád vármegyei szervezete, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Magyarok Kenyere Alapítvány és a NAK Magyarok Kenyere Nonprofit Közhasznú Kft. együttműködésében szervezett Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Nógrád vármegyei búzagyűjtő napját augusztus 17-én, szombaton, 11 órától rendezik meg Szécsényben, a Lipthay Béla technikumban.

Lászlók Judit

A NAK Nógrád vármegyei szervezete közleményben tudatta, hogy a program 10 óra 30 perckor a búzaadományok átvételével veszi kezdetét, majd 11 órakor Csáki Balázs, a NAK Nógrád vármegyei szervezetének elnöke megnyitja a Nógrád vármegyei búzagyűjtő napot. Ezt követően pedig köszöntőt mond Filkor Lajos, a Lipthay Béla technikum igazgatója, dr. Csonkáné Buruncz Zsófia, a Nógrád Vármegyei Gyermekvédelmi Központ intézményvezetője, valamint Horváth Vivien, a NAK Magyarok Kenyere Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Nógrád vármegyei búzagyűjtő napját augusztus 17-én, szombaton tartják Szécsényben
A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Nógrád vármegyei búzagyűjtő napját augusztus 17-én, szombaton tartják Szécsényben
Forrás: Archív fotó: Nool

A beszédek után Portik-Lukács Loránd megáldja a búzát, majd a résztvevők megézhetik a varsányi Muskátli Hagyományőrző Együttes előadását. Ebéd után a jelenlévők megtekinthetik a szécsényi malmot, a Magyar Nemzeti Múzeum Forgách-Lipthay Kastélymúzeumát, illetve a szécsényi ferences templomot és a kolostort is.

A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában