Nemzeti ünnep

2024.08.17. 16:16

Koncertekkel ünneplik az államalapítást Balassagyarmaton

Államalapító Szent István ünnepén, augusztus 20-án, kedden 10 órától megemlékezést tartanak Balassagyarmaton, amelyen az új kenyeret is megszentelik majd.

Lukács Zsófia

A Vármegyeháza dísztermében beszédet mond Balla Mihály országgyűlési képviselő, valamint Csáki Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Nógrád vármegyei szervezetének elnöke. Az ünnepi kenyeret Turai János plébános, Balogh László esperesplébános, Bartha István evangélikus lelkész és Molnár Ambrus református lelkipásztor áldja majd meg. Az eseményen közreműködik Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, Szalai-Lovász Emőke, a Hegedűs Pékség, illetve a Balassagyarmati Dalegylet Ember Csaba vezényletével, az Evangélikus Egyházi Kórus, Fábry István, Kósa József és a Vadóka Néptánccsoport.

Az ünnepi megemlékezést követően a programok délután a Palóc-ligetben folytatódnak. Az MNM Palóc Múzeum szabadtéri gyűjteményben 17 órától gyermekfoglalkozások, 17 óra 30 perctől pedig Lúdas Matyi a Kereplő Színház vásári bábjátéka várja a kisebbeket.

A liget szabadtéri színpadán 19 órától Moriones koncert, 21 órától pedig  az István, a király rockopera részlete lesz látható. Énekesek: Makrai Dorottya, Dohány Roland, Molnár Dániel. Zenekar: Ember Péter, Réti Zsolt, Fábián Zoltán, Godó Gábor, Csányi Péter, közreműködik a karancsaljai Havanna Senior Tánccsoport. 22 óra 30 perckor pedig a programokat a Stula Rock zenekar koncertje zárja.

A belépés ingyenes. Rossz időjárás esetén a gyermekprogramokat a Palóc Múzeumban, a koncertek pedig a Vármegyeházán tartják majd meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában