Kutya meleg

2024.08.22. 07:11

Ezekre figyelj, ha kis kedvenccel nyaralsz! Az életük múlhat rajta!

Manapság egyre több helyre tudjuk magunkkal vinni házi kedvenceinket, akár hotelbe, üdülőbe és étterembe is. A nógrádi rendőrség közösségi oldalán hívta fel a figyelmet arra, hogy szeretett állatainkra és az egészségükre is fokozottan figyeljünk oda nyáron.

Sipos Nina Vivien

Mint bejegyzésükben írták, a kutyákra és macskákra a gazdáik családtagként tekintenek, így nem ritka, hogy a kisállatok családi nyaralások aktív résztvevői. Azt azonban minden gazdinak érdemes észben tartania, hogy a kedvencek nyáron a szokásosnál nagyobb odafigyelést igényelnek. A meleg nem csupán az embereket, hanem a házi- és a haszonállatokat is megviselheti, kis törődéssel viszont megkönnyíthetjük számukra a forróbb napokat.

kis kedvenc
Kis kedvenceinket véletlenül se hagyjuk a meleg kocsiban
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Hogyan utazzunk a kis kedvencekkel?

Egyre több hotel, üdülő, étterem fogad manapság állatokat, így ezekre a helyekre a kis kedvenceinket is magunkkal vihetjük, de nem mindegy, hogyan. Fontos, hogy soha, semmilyen körülmények között se hagyjunk kutyát, macskát vagy bármilyen élőlényt bezárva a forró autóban. A lezárt járműben még a külső hőmérsékletnél is sokkal melegebb lehet, sőt napon akár hetven Celsius-fokra is felhevülhet a belső légtér, ami elképesztően veszélyessé válhat egy magatehetetlen állat számára.

A nógrádi rendőrség tájékoztatta továbbá az embereket, hogy hasznos tanácsokat a nyári állattartással kapcsolatban a kreszvaltozas.hu oldalán közzé tett cikkben lehet olvasni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában