Lakossági tájékoztatás

2024.08.22. 17:10

Kérhetik a kedvezményt Nógrádmegyerben

Sipos Nina Vivien

Nógrádmegyer Község Önkormányzata a közösségi oldalán tájékoztatott a közelmúltban a rendszeres gyermekvédelmi kedvezménnyel kapcsolatban. Mint írták, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 20/A törvénycikkely értelmében az a gyermek, fiatal felnőtt, akinek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre való jogosultsága 2024. augusztus 1-jén fennáll, úgy augusztus hónapra tekintettel alapösszegű és emelt összegű pénzbeli ellátásra jogosult. Az alapösszeg változatlanul 6000 forint, míg az emelt összeg 6500 forint. 

A helyi önkormányzat értesítette a lakosságot, hogy a pénzbeli támogatásokat augusztus 22-én, csütörtökön 10 és 16 óra között, illetve augusztus 23-án, pénteken, 9 és 12 óra között lehet átvenni a polgármesteri hivatalban. Hozzátették Facebook-bejegyzésükben, hogy amennyiben a a hozzájárulást nem a jogosulttal közös háztartásban élő hozzátartózó veszi át, minden esetben meghatalmazás szükséges a pénz felvételéhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában