Adománygyűjtés

2024.08.23. 18:35

Jókedvvel indíthatják a tanévet a rászoruló nógrádi gyermekek

Jókedvvel az iskolába címmel indít adománygyűjtés a Magyar Vöröskereszt, a karitatív kezdeményezéshez bárki csatlakozhat.

Gulyás Edina

A Magyar Vöröskereszt minden évben támogat rászoruló családokat, akikre terhet rónak az iskolakezdés költségei. A Magyar Vöröskereszt Jókedvvel az iskolába címmel indított kampányt annak érdekében, hogy némi terhet levegyenek a nehéz helyzetben élők válláról – osztotta meg közösségi oldalán a Vöröskereszt szervezet felhívását a nógrádi szervezet. 

tanév
Jókedvvel indulhat a tanév
Forrás: Shutterstock/Illusztráció

Hamarosan indul a tanév

Mint írták, az írószereken kívül a tornazsák felszerelése is jócskán meghaladja a családok anyagi keretét, a benti cipők, tornacipők, a sportcipők megvásárlása is több tízezres tételt jelent. A Magyar Vöröskereszt vármegyei, helyi szervezetei és alapszervezetei az egész országban jelen vannak és jól ismerik azokat a családokat, akik valóban rászorulnak a segítségre az évnek ennek a szakaszában. 

Az adományokat augusztus 31-ig várják a szervezet adománygyűjtő felületén. A gyermekek számára szeptemberben osztják ki az iskolaszereket, de a kampány ezt követően is folytatódik, hiszen egész tanévben folyamatosan szükség van az iskolaszerek pótlására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában