Jegyzet

2024.08.01. 09:20

Gondoskodjunk a cicákról is!

Lászlók Judit

A közösségi oldalakon naponta találkozom olyan bejegyzésekkel, miszerint itt, Nógrádban is sokszor bánnak kegyetlenül az állatokkal. Ez alól pedig a macskák sem képeznek kivételt. Bár én nem vagyok az a nagy macskarajongó, azonban mélységesen elítélem a bántalmazásukat, az emberi felelőtlenségről nem ők tehetnek.

Az egyik közösségi oldalon szomorúan tapasztalom, hogy a Szécsényi járásban például naponta kérnek segítséget az emberek az állatvédőktől azért, mert az útra kidobott kiscicákat találnak, vagy éppen a gazdik jelentkeznek azzal, hogy nincs szükségük a felesleges szaporulatra. Itt meg kell jegyeznem, hogy a nem kívánt macskaszaporulat az egyik legnagyobb állatvédelmi probléma ma Magyarországon. Szerencsére azért akadnak olyan emberek, akik minden erejükkel igyekszenek rajtuk segíteni, de ezt sokszor nagyon megnehezítik a körülmények, vagy éppen a felelőtlen gazdák. Ezért lenne fontos a macskák ivartalanítása, ugyanis így elkerülhető lenne annak a sok kiscicának a szenvedése, akiket bizony jobb esetben kidobnak valahol, rosszabb esetben pedig tesznek róla, hogy elpusztuljanak.

Úgy gondolom, hogy ezt a tarthatatlan helyzetet csak akkor fogjuk tudni kezelni, ha végre tényleg mindenki megérti, hogy csak akkor szabad állatot tartani, köztük macskát is, ha megteremtik hozzá a megfelelő tartási körülményeket és folyamatosan gondoskodnak is róluk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában