Gólyamentés

2024.08.11. 18:49

Bánk: Megmentették a fészekből kiesett gólyafiókát

A település önkormányzata a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy a Bánkon fészkelő gólyapár egyik fiókája kiesett a posta tetején lévő fészekből. Majd ahogy a gólyafióka próbált felszállni, nekiesett az elektromos vezetéknek és megsérült.

Lászlók Judit

„Hétfőn a hivatal előtti kis tónál sétálgatott, nem tudott felszállni, közben egy-egy családtag is ide jött hozzá” – olvasható a bejegyzésben. Hozzátették: „Talán megnyugtatja az aggódókat, hogy szóltunk a Bükki Nemzeti Park illetékeseinek, akik délután kijöttek, megvizsgálták, kiderült, hogy megsérült a kis gólya mellkasa. Elvitték Dunakeszire az állatkórházba, ahol az állatorvos kezelte.”

gólyafióka
Megsérült a gólyafióka mellkasa
Fotó: Facebook/Bánk Község

Kiemelték, hogy a gólyafióka pár napig még az állatkórházban marad, aztán ha kicsit jobban lesz és megerősödik, átviszik egy gólya menhelyre, ahol a telet eltölti majd. „Sajnos ő már nem fog tudni elrepülni a családdal, de minden bizonnyal felépül, és később csatlakozhat a fajtársaihoz” – közölte az önkormányzat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában