Döntés

2024.08.21. 14:25

Fontos döntéseket hoztak a képviselők Bánkon

Torma Andrea, Bánk polgármestere a Facebook-oldalán számolt be az augusztusban megtartott képviselő-testületi ülésen meghozott döntésekről.

Lászlók Judit

Az összefoglaló bejegyzésből megtudattuk, hogy az augusztusi képviselő-testületi ülésen a járda, gyalogátkelőhely és a buszmegálló létesítéséhez a Magyar Államkincstárhoz benyújtott többlettámogatás iránti kérelmüket visszavonták, és helyette kezdeményezték a támogatási szerződés módosítását, a projekten belüli támogatás-átcsoportosítását. 

Bánk
Fontos döntésekről tárgyalt Bánk önkormányzata
Forrás: Facebook/Torma Andrea polgármester

„A tó körüli futópályát nem fogjuk megvalósítani, az erre rendelkezésre álló elnyert támogatási összegből a szükséges összegben átcsoportosítunk támogatást a járda, gyalogosátkelőhely, buszmegálló beruházáshoz, és az átcsoportosítások után fennmaradó támogatási összegből a futópálya helyett más sportcélú beruházás valósul meg: kültéri felnőtt fitneszpark a tó mellett és a sportpálya tereprendezése.” – közölte a polgármester, majd ismertette azt is, hogy a Petőfi út 27. szám alatti épület helyi védettségét – az épület rossz állaga miatt szükségessé vált bontás érdekében – szeretnék megszüntetni és elindítani az erre vonatkozó eljárást.

A bánki testület strandbelépőket ajánlott fel

Ezenkívül a képviselő-testület döntött arról is, hogy a bánki II. Rákóczi Ferenc Horgászegyesület részére 200 ezer forint támogatást nyújtanak az idei kiadásaikhoz. Továbbá módosították a Bánki Törpe Óvoda Alapító Okiratát annak érdekében, hogy az intézményben a sajátos nevelési igényű bánki gyermekek felvétele és nevelése is megvalósulhasson. A Magyar Vöröskereszt számára pedig felajánlottak 150 darab ingyenes strandbelépőt, amelyet a véradók részére adhatnak. Ezen felül pedig elhatározták, hogy felújítják a vízi színpad melletti lejárót.

Mindezek mellett döntöttek még egy Patkó utcai telek értékesítéséről, egy bérleti szerződés meghosszabbításáról, egy útlezárásról, valamint a két díszpolgári címmel jutalmazott személy részére pénzjutalmat állapítottak meg. Továbbá engedélyeztek egy tóparti faültetést is, illetve hozzájárultak ahhoz, hogy egy ingatlanon lévő önkormányzati elővásárlási jogot – az ingatlan egyszerűbb értékesítése és banki hitelhez kapcsolódó jelzálogjog létesítése érdekében – töröljék.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában