Megemlékezés

2024.08.30. 19:03

Bányászok előtt hajtottak fejet Mátramindszenten

A Bányaipari Dolgozók Szakszervezetének dorogházai alapszervezete, a salgótarjáni Hagyományőrző Civil Társaság és a település önkormányzata bányásznapi megemlékezést tartott pénteken Mátramindszenten.

Gulyás Edina

A programot a polgármesteri hivatal udvarán lévő emlékhelynél tartották, ahol Horváth János, Mátramindszent polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Dobor István, a BDSZ Nógrádi Nyugdíjas Bizottságának elnöke mondott beszédet. 

Bányászok előtt hajtottak fejet
Bányászok előtt hajtottak fejet
Forrás: Facebook

Felidézte a bányászat fénykorát és kiemelte: fontos feladata a mai kor emberének, hogy a bányász hagyományok és értékek ne tűnjenek a feledés homályába akkor se, amikor a bányában dolgozók már nem mesélhetnek arról. 

Az ünnepségen Tajti Imre és Varga Tibor jubileumi ajándékot vehettek át több évtizedes szakszervezeti tagságukért. Kovács Péter helyi kántor mondott imát, majd műsort adott a Mátraballai Asszonykórus és a mátramindszenti Rozmaring Asszonykórus is. A program végén elhelyezték a megemlékezés virágait az emlékhelynél. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában