Beruházás

2024.07.08. 15:23

Zenélő út: megvalósult a nógrádi honatya kezdeményezése

Bár adódtak problémák, de azokat sikerült megoldaniuk a szakembereknek. Így a tervek szerint már július végén élvezhetik a zenélő út dallamát a 21-es főút Heves vármegyei szakaszán autózók.

Nagy Orsolya

A beruházással kapcsolatban Becsó Zsolt országgyűlési képviselő portálunknak elmondta, hogy a zenélő út a programtervük része volt, amelyet sikerült megvalósítani, azonban nem szűkebb hazánkban.

Újabb zenélő úttal gazdagodik hazánk
Újabb zenélő úttal gazdagodik hazánk
Fotó: Varga György / Forrás: Illusztrációs fotó: MTI

Megoldották a zenélő út problémáját

– A zenélő út Heves vármegyében, a 21-es számú főúton, Hatvan után, Nógrád vármegye irányába szól majd, amelyen az Ismerős Arcok Nélküled című slágere fog felcsendülni. Pár héttel ezelőtt volt is egy helyszíni bejárás, amely során egy nem egyedi probléma merült fel. Vissza kellett ugyanis marni az utat, hiszen az a 80 kilométer per órás sebességnél nem adta vissza a megfelelő hangot, ami egyértelműen beazonosította volna ezt az ismert számot. Ezért nem helyezték még forgalomba és újra lemodellezték – közölte Becsó Zsolt, aki elárulta, hogy most már jó minőségben lehet hallani a dallamot.

A képviselő arra is kitért: legutóbbi információi szerint július végén adják át a zenélő utat Heves vármegyében. Ez viszont akár még változhat is, hiszen úgy szabad csak átadni, hogy a forgalomban résztvevők be tudják azonosítani a dalt és zenei élményt is nyújtson a számukra.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában