Vérszívóirtás

2024.07.05. 11:53

Retteghetnek a szúnyogok, érkezik a segítség Őrhalomba

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy komoly szúnyoginvázióval küzdenek Őrhalomban és a környező Ipoly-menti településeken.

Hegedűs Henrik

Farkas Egon, a község polgármestere ekkor elmondta, hogy hivatalosan felvették már a kapcsolatot a katasztrófavédelem illetékeseivel, akik azt közölték, amint kellő szintű kapacitással rendelkeznek, elvégzik a szükséges földi gyérítést.

szúnyoggyérítés
Kitűzték a szúnyoggyérítés időpontját Őrhalomban
Forrás: Pexels/Illusztráció

Szerdán ez ügyben megtörtént a végleges egyeztetés. Ezek szerint július 12-én, a napnyugta utáni órákban érkezik meg a faluba a vegyi anyagot szóró füstfelhőt kibocsátó gépjármű, ami miatt különböző előzetes óvintézkedésekre kérik a lakosságot, így például a tevékenység után leszedett gyümölcsöket még alaposabban kell megmosni, de a szer a melegvérű állatokra és emberre ártalmatlan. Amennyiben az időjárási körülmények 12-én nem engedik meg a beavatkozást, a gyérítés pótnapon, 13-án, vagy 14-én, hasonló időpontban végzik el.

Honton is elkezdik az irtást:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában