Jegyzet

2024.07.11. 08:51

Sosem késő!

Lászlók Judit

A tanulók számára a továbbtanulás kérdése, legyen szó a középiskolai vagy az egyetemi jelentkezésről, egyszerre örömteli és stresszes. Egyrészt el kell dönteni, hogyan és milyen irányban folytatják tovább az életüket, másrészt ilyenkor derül ki, megérte-e az évek alatt befektetett munka. Ugyanakkor mindez izgalmas is, hiszen számos új kaland és örökre szóló élmény vár majd a diákokra.

Ezekre a döntésekre a legtöbben hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy egy életre szólnak, pedig sokszor csak annak egy-egy szakaszát teszik ki. Előfordul, hogy a tanulással vagy éppen a munkával eltöltött évek alatt megváltozik az ember érdeklődési köre, így akár egy teljesen más területen szeretne tovább tevékenykedni. Van olyan ismerősöm például, aki két diplomával rendelkezik, manapság mégis a cukrászszakmában talált otthonra. Eközben más a pincérszakmai végzettsége mellé próbál turisztikai területen diplomát szerezni. Lapunkban is beszámoltunk a 78 éves pataki Russói László történetéről, aki éppen a közelmúltban fejezte be a villanyszerelői tanulmányait az egyik balassagyarmati technikumban. Emellett állhat itt példa előtt dr. Kapus Krisztián is, aki a napokban megszerezte 25. diplomáját.

Minden eset azt mutatja, hogy tanulni mindig érdemes és bizony, sosem késő. Ezért nem kell félnünk attól, ha időközben mégis más területen képzeljük el a jövőnket, mindössze annyit kell tennünk, hogy visszaülünk az iskolapadba!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában