Fejlesztés

2024.07.16. 11:53

Parkosítottak és a játszótér is megújult Csécsén

Befejeződött a beruházás, melynek nyomán egy szép parkkal gazdagodott Csécse, a gyerekek pedig új játszóeszközöknek örülhetnek.

Gulyás Edina

Közterületek újultak meg Csécsén, a játszótér a korszerűsítés egyik fontos eleme

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A közelmúltban készült el a zöldterületek megújítását célzó beruházás a községben, a fejlesztés műszaki átadása is megtörtént a napokban. Az önkormányzat 43 millió forintos támogatást nyert a Területi- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban erre a célra. Az összeget a falu parkosítására fordították, továbbá játszótéri játék, játszótér is épült.

Parkosítottak Csécsén
Parkosítottak, a játszótér is megújult Csécsén. Utóbbi a korszerűsítés egyik fontos eleme
Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Barna István polgármester arról tájékoztatta portálunkat, hogy két helyszínen valósult meg a beruházás. Csécsén évtizedekkel korábban építettek fészket a gólyák, ahová rendszeresen visszatérnek a költési időszakra a vándormadarak. Az oszlop alatti területen alakítottak ki egy új parkot a támogatásból. Fákat, cserjéket ültettek ide és padokat is kihelyeztek. Emellett a Rákóczi úton, az óvodával szembeni játszóteret is korszerűsítették, a játszóeszközöket felújították és itt is megtörtént a területrendezés. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában