Tájház

2024.07.25. 18:45

Önkénteseknek köszönhetően is szépül Mátramindszent

Gulyás Edina

Egyre aktívabb a mátramindszenti közösség. A helyiek egy csoportja az utóbbi időben számos alkalommal végzett különféle munkákat a településen. Több híd korlátját is lefestették, virágokat ültettek a falu több pontján, rendbe tették a közterületek egy-egy fontosabb, látványosabb részét. Sőt az egyik helyi család rendszeresen összeszedi a szemetet a községbe vezető út mentén. Legutóbb a tájház takarítását vállalta magára a lelkes csapat. 

– A falu központjában lévő, őseink használati és lakberendezési tárgyait, viseletét őrző gyűjteményt rendezték el az önkéntesek. Kitakarították a helyiségeket, kiszellőztették a vetett ágyakat – tájékoztatta portálunkat Horváth János polgármester. – Örülünk, hogy vannak, aktívan részt vesznek településünk szebbé tételében. Hálásak vagyunk munkájukért. 

A faluvezető arra is kitért: július 27-én, szombaton tartják a falunapot, amelyen a tájház is nyitva áll majd a vendégek előtt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában