Voksok

2024.07.18. 19:04

Milliók sorsáról dönthetnek szavazatukkal a vásárlók Nógrádban is

Egyetlen vásárlással és a kasszánál kapott zsetonnal sok mindent eldönthetnek a Nógrád vármegyei Tesco üzletekbe betérők. Milliók és több százezer helyi sorsa múlik a szavazatokon.

Gulyás Edina

– Nógrád vármegyében is sok múlik egyetlen vásárláson. A Tesco üzleteiben vásárlók milliókról és több százezer környékbeli lakos sorsáról dönthetnek szavazatukkal – tájékoztatta portálunkat közleményében a nemzetközi áruházlánc. 

Milliók sorsa múlik a szavazatokon

 Július 15-én indult ugyanis az „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű közösségi program szavazási szakasza. A vásárlók az üzletek gyűjtőládáiba bedobott zsetonokkal határozhatnak arról, hogy a továbbjutott pályázók közül ki milyen értékű támogatást kapjon a vállalattól a helyi közösségeket segítő kezdeményezésének megvalósítására. 

Hozzátették: augusztus 11-ig összesen mintegy 39 millió forint jut el országszerte több mint 150 helyi szervezethez. Körzetenként a legtöbb vokssal rendelkező szervezet 400 ezer, a második 200 ezer, míg a harmadik 100 ezer forint támogatásban részesül. Az áruházlánc ezenfelül egyenként 400 ezer forintos különdíjjal jutalmaz öt továbbjutó szervezetet kreatív, illetve innovatív pályázatuk elismeréseként, köztük a Tarisznya Táborok Alapítványt. 

Litkén valósul meg a különdíjas kezdeményezés

A közlemény kitér arra is: a 15. közösségépítő pályázatra több mint 300 jelentkezés érkezett be, ezekből választotta ki egy független szakértői egyesület azt a 152 projektet, amelyeket a szavazatok eredményétől függően támogatnak majd. Az üzletekbe betérők összegtől függetlenül minden vásárlás után egy darab zsetont kapnak, amellyel az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon a Nógrád vármegyei pályázatok egyikére adhatják le voksukat. 

– Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy minél többet adjunk vissza azoknak a közösségeknek, ahol vásárlóink és munkatársaink élnek. A helyi közösségi kezdeményezéseket finanszírozó pályázati programunk immár kilenc éve fut. A jelenlegi fordulóban oktatási és képességfejlesztési, valamint környezetszépítő és a közösségi életet előmozdító projektek megvalósítására adták be a legtöbb pályázatot. A továbbjutók közel 40 százaléka pedig első alkalommal vesz részt a programban – fogalmazott Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője. – Büszke vagyok rá, hogy öt olyan egyedi, példamutató kezdeményezés is van, amelyeket egyenként 400 ezer forint különdíjjal is jutalmazunk. Ezek egyike a Tarisznya Táborok Alapítvány zöldítő és közösségépítő projektje, ami gyümölcsfák és madáretetők tervezett telepítését közösségépítő és a hátrányos helyzetű gyermekeknek szóló ismeretterjesztő tevékenységgel ötvözi a Nógrád vármegyei Litkén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában