Fürdőzés

2024.07.24. 18:29

Megvan az időpont! Kinyithat az első nógrádi szabadstrand

A Nógrád Vármegyei Kormányhivatal természetes fürdőhelyként jelölte ki a Nyírjesi nagy-tó egy részét. Vármegyénk első ingyenes szabadstrandja július 29-én, hétfőn nyit– közölte Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere.

Lukács Zsófia

A vármegye egyetlen ingyenes szabadstrandja várja majd a fürdőzőket Balassagyarmaton. Mint arról korábban beszámoltunk: az önkormányzat strandot alakított ki a Nyírjes legnagyobb taván.

nyírjesi szabadstrand
Jövő héttől várja a csobbanókat a nyírjesi szabadstrand
Fotó: Ember-Lukács Zsófia / Forrás: Nool

Csobbanhatnak a nyírjesi szabadstrandon

A nyírjesi tavakban évtizedek óta tilos fürdeni, idén azonban már minden jogszabályi feltétel adott, hogy szabadstrandon csobbanjanak a látogatók. A minap Csach Gábor osztotta meg a jó hírt, hogy megérkezett a kormányhivatal természetes fürdőhely kijelölő határozata a nyírjesi tó északi szakaszára. Ennek köszönhetően július 29-én már a fürdőzők is birtokba vehetik a helyszínt.

A kormányhivatal a határozatban a Nyírjesi nagy-tó (Hetes) északi partján található felszíni vizet és a hozzá tartozó partszakaszt ingatlannal jelölte meg fürdőhely területének.

Csach Gábor portálunknak korábban elmondta: „Az elkészült látogatóközpontban mosdók, öltözők, zuhanyzók és vécék is épültek. Az épülettől nyugatra táblákkal jelölték ki a parton a szabadstrand területét, a vízben pedig mélységet jelölő bóják és vízminőség ellenőrzés is garantálja majd a biztonságos fürdőzést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában