Medveveszély

2024.07.01. 11:56

Medve és medvebocs nyomait láthatták Nemtinél

Medveveszélyre figyelmeztetik a Nemti közelében élőket. Az internetet bejáró felhívás szerint a Morgó-gödör közelében láttak medve és bocs nyomokat. Az önkormányzathoz nem érkezett bejelentés az ügyben.

Veres Edina

Medve járhat Nemti környékén, a lakott terület közelében. A Magyar Országos Medve Figyelő nevű Facebook-oldal osztotta meg a Bánya-tető címet viselő közösségi oldal tájékoztatását, amely szerint a Morgó-gödör középső szakaszán több helyen is friss medve és medvebocs nyomot találtak. A bejegyzésben felhívták az érintettek figyelmét, hogy a medve bocsokkal még veszélyesebb, hiszen kicsinyeit védi és minden esetben a közelükben tartózkodik.

medve, medvebocs
Az anyamedve mindig a bocsok közelében van, ilyenkor még veszélyesebb
Forrás: Pexels/Illusztráció

Érdeklődésünkre Széll Istvánné, Nemti polgármestere elárulta: az önkormányzathoz semmilyen hivatalos megkeresés nem érkezett ezzel kapcsolatban.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, szűkebb hazánkban egyre többször bukkan fel medve, így korábbi cikkünkben azt is összegyűjtöttük már: mit tehetnek az erődjárók, ha találkoznak a nagyragadozóval.

Portálunk az esettel kapcsolatban megkereste a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságát is, válaszukkal azonnal frissítjük cikkünket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában