Vakáció

2024.07.13. 08:45

Kirándulás zárta a népszerű tábort Karancsságon

A hét folyamán színes programok várták a karancssági táborozókat. A tartalmas napokat pénteken kirándulás zárta.

Gulyás Edina

Ezen a héten nem unatkoztak a karancssági gyerekek, ugyanis az előző évekhez hasonlóan idén is nyári táborban vehettek részt a Formál-Lak Jelenlétház és a helyi Jelenlétpont szervezésében.

Kirándulás is színesítette a tábor napjait
Kirándulás is színesítette a tábor napjait
Forrás: Facebook

Mint arról portálunk is beszámolt: a hét minden napja mozgalmas programokat tartogatott a táborozó gyerekeknek. A reggel mindig tornával indult, majd a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szakemberei tartottak foglalkozásokat, volt kézműveskedés, bábkészítés, illetve beszélgetés a roma hagyományokról. Ennek jegyében egy nap a zenéről és a táncról szólt a táborban, de a szeretetszolgálat játszóbusza is a településre érkezett.

– A hetet a hagyományoknak megfelelően kirándulás zárta pénteken. Ipolytarnócra látogattunk a gyerekekkel, ahol az ősmaradványokat és a tájházat is megnéztük – tájékoztatott Takács Bettina, a Formál-Lak Jelenlétház munkatársa.

Mint mondta: a tábor idén is nagy népszerűségnek örvendett, napról-napra több helyi fiatal csatlakozott a programokhoz, közel harmincan töltötték tartalmasan a nyári szünet napjait. Hozzátette: a tábor ugyan július 12-én véget ért, de a Jelenlétház egész nyáron nyitva lesz. Hétköznaponként 8 és 15 óra között érdekes programokkal várják a helyi gyerekeket. Ez nagy segítség azoknak a szülőknek, akik munka miatt nem tudják máshogy megoldani a kicsik szünidei felügyeletét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában