Madárpusztulás

2024.07.23. 17:05

Hal- és madártetemeket találtak a nógrádi tónál

Nógrád önkormányzata a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy több madár is elpusztult a helyi tónál. Megtették a szükséges intézkedéséket.

Lászlók Judit

„A múlt héten észlelt és jelzett hal-, illetve madárpusztulással kapcsolatban az önkormányzat a szükséges és elégséges intézkedést megtette – közölte az önkormányzat a bejegyzésben. 

Hal- és madártetemeket találtak
Hal- és madártetemeket találtak a tónál
Forrás: Facebook/Nógrád község

A madártetemeket elszállították

Hozzátették: „A tóparton szemrevételeztük a területet. Megállapítható, hogy több tőkésréce, egy jelölt hattyú és egy varjútetem volt a vízben, illetve a tóparton. Azonnali intézkedésként tájékoztattuk az érintett hatóságokat és szervezeteket.” Mint írták, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa a madártetemeket elszállította. Az állattetemeket hatósági állatorvos fogja megvizsgálni.

Az önkormányzat a bejegyzésben cáfolt egy a közösségi médiában közzétett lakossági bejegyzést is: „A közösségi médián tett lakossági bejegyzést megcáfolva tudatjuk, hogy a tó part melletti vizes blokkból semmiféle anyag nem kerül és nem kerülhet a vizébe! Az épületből a szennyvíz zárt rendszerű elvezetésre kerül.” 

Végül hangsúlyozták, hogy a tóban több napja elhelyezett szivattyún keresztül történik a levegőztetés, annak vizét keringetve. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában