2024.07.30. 14:14
Főzőversenyen mutatták meg tehetségüket a somoskőújfaluiak
Ezúttal Karancslapujtőre látogattak el a helyiek, hogy megmutassák főzőtudományukat.
Mint arról a helyi önkormányzat a Facebook-oldalán beszámolt: a Karancsvölgyi Komlóimádók Egyesületének meghívására látogattak el a 17 főzőcsapat részvételével megrendezett karancslapujtői falunap és sörös ételek fesztiváljára. A somosi csapat a meghirdetett főző- és süteménysütő verseny mind a négy kategóriájába benevezett, amelyből háromban dobogós helyen végzett.
Hozzátették: számos ételt készítettek, így például gombalevest vargányával, de sörös csülköt is héjában sült burgonyával. A csapat tagjait Princz Pál, Princz Ibolya, Czékus Judit, Princz László, valamint Czékus Zoltán alkották.
„Az itthon készült sütemény kategóriában a verseny második helyén végzett diós csillagot Szőke Noémi készítette és ajánlotta fel a versenyre. A molnárkalácsot pedig Czékus Zoltán sütötte egész nap. A levest és a csülöktálat Princz Pál készítette a csapattagok, illetve Czékus Gergő és Kerekné Balázs Judit segítségével. A házi kenyér Princz Pál, a kovászos uborka Princz Ibolya, a házi csalamádé pedig Golyán Margit konyhájából került a tálra. Segítőnk volt még Balázs Róbert és Balázs Bence is”– írta az önkormányzat, majd gratulációját fejezte ki a somoskőújfalui csapatnak. A karancslapujtőieket pedig várják majd a szeptember 14-én tartandó Somosi Vigadalomba.