Bemutató

2024.07.25. 14:45

Fiataloknak mutatták be a vízből mentés technikáját Balassagyarmaton

Az Ipoly-völgyi Különleges Mentők tagjai az ifjú polgárőrök, valamint a honvédelmi tábor lakói számára tartottak vízimentési bemutatót Balassagyarmaton.

Lászlók Judit

A vízimentésről tartottak bemutatók a gyerekeknek

Forrás: Facebook/Ipoly-völgyi Különleges Mentők

A szervezet a Nyírjesi üdülőközpontban a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségével, valamint az NVSZC Mikszáth Kálmán Technikum és Szakképző Iskolával fennálló együttműködés keretében valósította meg az érdekes programot – adták hírül a Facebook-oldalon az Ipoly-völgyi Különleges Mentők.

A bejegyzésben így fogalmaztak: „Felhívtuk a fiatalok figyelmét a szabad vizek veszélyeire, a fürdőzés szabályaira, valamint bemutattuk számukra a vízimentés alapvető módszereit, a csónakból történő mentést, a dobópatkó és a mentőkötél használatát. Külön felhívtuk figyelmüket a szabályosan becsatolt mentőmellény viselésének fontosságára, és be is mutattuk a be nem csatolt mellény használatának következményeit.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában