Fontos tudnivalók

2024.07.07. 15:38

Ebösszeírás Szécsényben: a mulasztást súlyos pénzbírsággal büntethetik

Ebösszeírást tartanak Szécsényben. A helyi önkormányzat a közelgő határidőre, valamint a belejelentés kötelező mivoltára is figyelmeztette a lakosokat.

Veres Edina

A Szécsény Város Honlapja nevű Facebook-oldal osztotta meg dr. Pifka-Boda Zsuzsanna jegyző ebösszeírással kapcsolatos tájékoztatását. A fontos tudnivalókat szemléző felhívásból kiderült, hogy a lakosok az ebösszeíró adatlapot kitöltve július 31-ig, szerdáig az önkormányzati hivatal portáján elhelyezett gyűjtőládába helyezve juttathatják vissza, vagy akár elektronikusan is visszaküldhetik a [email protected] e-mail-címre. Az adatlapot az érintettek a város honlapjáról tölthetik le, illetve az önkormányzati hivatal portáján igényelhetik.

ebösszeírás
Az ebösszeírás során a kutyatulajdonosok és -tartók számára az adatszolgáltatás kötelező
Forrás:  Shutterstock | Illusztráció

„Az ebösszeírás során a kutyatulajdonosok és -tartók számára az adatszolgáltatás kötelező. Az azt nem teljesítők 150 ezer forint összegű állatvédelmi bírsággal sújthatók” – hívták fel a lakosok figyelmét az előírások elmulasztásával járó következményekre a bejegyzésben.

A posztban továbbá arra is kitértek, hogy az ebösszeírás során a mikrochippel ellátott és az állatorvosnál már korábban bejelentett, a központi nyilvántartásban szereplő ebeket is szükséges bejelenteni.

Dr. Pifka-Boda Zsuzsanna jegyző tájékoztatásából az is kiderült, hogy az ebtulajdonosok az ebösszeírást követően is kötelesek az adatokban bekövetkezett változásokat, illetve a szaporulatot írásban bejelenteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában