Kikapcsolódási lehetőség

2024.07.13. 11:56

Belvárosi Sörünnep: százféle folyékony kenyér várja az érdeklődőket Balassagyarmaton (fotók)

Immár hetedik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Sörünnepet Balassagyarmat főterén, amely péntektől egészen vasárnapig várja az érdeklődőket. A szervezők egyebek mellett ingyenes koncertekkel, százféle sörrel, söröshordó-tartó-, valamint sörivó versennyel is várják a látogatókat a Belvárosi Sörünnepen.

Lászlók Judit

Loksa Levente, a fesztivál főszervezője portálunk érdeklődésére elmondta: a Belvárosi Sörünnepet immár hetedik alkalommal rendezik meg Balassagyarmaton, a Civitas Fortissima téren azzal a céllal, hogy a nagyüzemi sörgyártók mellett a térség sörfőzdéit is be tudják mutatni.

Több ezer látogatót várnak a Belvárosi Sörünnepre
Több ezer látogatót várnak a Belvárosi Sörünnepre
Fotó: Fürjes Béla / Forrás: Nool.hu

– Idén is százféle folyékony kenyér elérhető a Belvárosi Sörünnepen, amelynek nagyjából a fele csapolt, illetve a nagy sörnemzetek is jelen vannak. A látogatókat egyebek mellett cseh sörpavilon, valamint belga és német sörstandok is várják – fogalmazott Loksa Levente, akinek elmondása szerint az idei ünnepség egyik különlegessége volt, hogy pénteken 21 órától a Bonanza Banzai alapítója, Hauber Zsolt adott koncertet.

Kiemelte továbbá: a hagyományoknak megfelelően ezúttal is lesz söröshordó-tartó verseny, illetve a sörivó megmérettetést a férfiak mellett idén először a hölgyeknek is megrendezik. Emellett a látogatókat egy angol, piros emeletes busz is várja majd finom ételekkel és italokkal, miközben egy amerikai iskolabuszban olyan söröket vásárolhatnak majd az érdeklődők, ahol egy mágnes segítségével az asztalból csapolják a folyékony kenyeret.

Napi három-négyezer látogatót várnak a Belvárosi Sörünnepre

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk: a város legnagyobb nyári fesztiválján szombaton 17 óra 30 perctől a Zoller Zsolt Band, majd 21 órától a Balkan Fanatik ad koncertet. Vasárnap pedig 18 óra 30 perctől az Első Emelet fellépésén tombolhat a közönség. Emellett foci-Eb közvetítés, valamint utcabál is színesíti majd a napot, illetve a jó hangulatról DJ Henryk, a Say My Name Tánciskola, DJ Atesz, DJ Brothers és még sokan mások gondoskodnak majd.

A szervezők a nagy múlttal rendelkező rendezvényre napi három-négyezer főt várnak a térségből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában