Tábor

2024.06.25. 12:35

Idén is 80 hátrányos helyzetű gyermek vesz részt a Példakép Táborban Ráróspusztán

A Hanns Seidel Alapítvány és a Polgári Szécsényért Alapítvány ezen a héten immár 13. alkalommal rendezi meg sikeres Példakép Táborát Ráróspusztán. A tábor fővédnöke, Radomszki Lászlóné társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár – tudatta a portálunkhoz eljuttatott közleményben az alapítvány.

Lászlók Judit

„A 13. Példakép Táborunkban az idén is 80 hátrányos helyzetű roma és nem roma Nógrád vármegyei gyermek üdülését biztosítjuk.” – olvasható a közleményben. Hozzátették:”Táborunkban mindig nagy hangsúlyt kap az elfogadás, a roma kultúra ismerete és az identitás erősítése. Hasznos programokkal és kiváló példaképekkel töltjük meg a tábort úgy, hogy a gyerekek közben játszva tanulhatnak, kapcsolatokat építhetnek. Az egyhetes kikapcsolódás mellett olyan ismeretekre tehetnek szert, melyek segítik őket az egészséges életmód kialakításában, a szakmaválasztásban, valamint számos új készséget sajátíthatnak el.” 

Kiemelték, a Példakép Tábor idei tematikája összpontosít az Európai Uniós tagságunk 20 éves évfordulójára is, ami különleges színfoltot ad a rendezvénynek. Az egykori táborlakókból kinevelkedett alumnik pedig folyamatosan igazolják, hogy milyen magasra juthatnak el a táborban szerzett tapasztalatoknak köszönhetően. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában