Állatvédelem

2024.06.24. 17:58

Összeírják az ebeket Balassagyarmaton, mulasztás esetén bírságolnak

Balassagyarmat Város Önkormányzata eleget tesz az állatvédelmi törvényben foglalt kötelezettségének. Július 1-e és 31.-e között összeírják az ebeket a városban.

Lukács Zsófia

Kötelező az ebek regisztrálása

Fotó: Pexels illusztráció

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján a települési önkormányzatok ebrendészeti feladataik elvégzése érdekében, és a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel, háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végeznek, mely alapján elektronikus nyilvántartást kell vezetni az ebre és tulajdonosára vonatkozó adatokról.

Összeírják az ebeket
Állatvédelmi bírsággal sújtható, aki nem tesz eleget a törvényi kötelezettségnek
Fotó: Pexels illusztráció

Az eb tulajdonosa és tartója az eb összeírásakor köteles a nyomtatványon szereplő adatokat az Önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A nyomtatvány kitöltésével július 31.-ig teljesíthető az ebekre vonatkozó adatszolgáltatás.

Az ebösszeíráshoz szükséges nyomtatványok beszerezhetők a Balassagyarmati Városháza portáján, vagy elektronikus úton letölthető a https://balassagyarmat.hu/hirdetmenyek/ oldalról.  Az Önkormányzat alkalmazásában álló, megbízással rendelkező ebösszeíró személyek lakóhelyükön is felkereshetik az Ebtartással érintett háztartásokat, ebben az esetben az adatok rögzítésére a helyszínen kerül sor. Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni és eljuttatni a Balassagyarmati Polgármesteri Hivatal részére. Az Állatvédelmi törvény alapján az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a jogszabály szerinti adatokat rendelkezésre bocsátani. Aki ennek nem tesz eleget, az állatvédelmi bírsággal sújtható, melynek összege 30 ezer forint.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában