Digitális világ

2024.06.27. 11:51

Netrevalók: tovább épül a fiatalok és idősek közti híd a salgótarjáni könyvtárban

Ismét fiataloktól kaphatnak segítséget az idősek a digitális világban való tájékozódáshoz a Balassi Bálint Könyvtárban.

Veres Edina

Diákok segítenek az időseknek, hogy jobban eligazodjanak az online világban

Forrás:

Fotó: MW illusztráció

Újra csatlakozhatnak a Netrevalók nevű foglalkozáshoz fiatalok és idősek július 10-én, szerdán a Balassi Bálint Könyvtárban. A program célja, hogy a diákok útmutatásukkal segítsék a szépkorúakat a digitális világban való eligazodásban. A salgótarjáni székhelyű bibliotéka tájékoztatása szerint a témát ezúttal az utazás, a szállásfoglalás és a természetjárás jelenti majd.

netrevalók program
Netrevalók: fiatalok segítik az időseket
Fotó: Shutterstock illusztráció

„A kirándulást vagy utazást tervezőknek nagy segítséget jelenthetnek az interneten található különböző online felületek és fórumok ajánlásai, visszajelzései. Ezeknek az oldalaknak a közössége általában tapasztalt túrázókból, kirándulókból és utazókból áll, akik szívesen osztják meg tapasztalataikat, észrevételeiket és tanácsaikat” – olvasható a bejegyzésben, amelyben arra is kitértek, hogy a kiemelt témák mellett a résztvevők számára mindig adott a lehetőség arra, hogy bármilyen, az őket érdeklő tárgykörben kérdést tegyenek fel.

A posztból az is kiderült, hogy a digitális világba vezető „híd” a diákok és az idősek között ez alkalommal is az iskolai közösségi szolgálaton keresztül valósulhat meg. A foglalkozás ingyenes, de térítésmentes regisztrációhoz kötött.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában