Rendezvény

2024.06.28. 14:40

Kinevezték a nógrádi katasztrófavédelem új igazgatóját

Ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be péntek délelőtt Salgótarjánban a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetőjét.

Nagy Orsolya

Az ünnepélyes rendezvényen Vietórisz Ágnes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálat-vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy átadta az új vármegyei igazgató kinevezését – közölte Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A szervezetet július 1-jétől a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség korábbi vezetője, Okolenszki Gábor tűzoltó ezredes irányítja majd. Az eddigi igazgató, Seres Tibor ezredes pedig július elsejével, kérelmére nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonul.

kinevezték az új igazgatót
Kinevezték a katasztrófavédelmi igazgatóság új vezetőjét, a beiktatást a vármegyeháza dísztermében tartották
Fotó: Beküldött

A szóvivő kitért arra is, hogy az állománygyűlésen dr. Góra Zoltán főigazgató megköszönte a leköszönő igazgató több évtizedes hivatásos szolgálatát és eredményes munkáját, majd jó egészséget kívánt neki. A frissen kinevezett vezető kapcsán úgy fogalmazott, hogy tűzoltói pályafutása és felkészültsége, szakmai és gyakorlati tapasztalata biztosíték arra, hogy első számú vezetőként is megállja a helyét.

Kapás Márton felidézte: Seres Tibor tűzoltó ezredes 1993 óta szolgál hivatásos tűzoltóként. Először Heves város tűzoltó-parancsnokságán, majd a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományában volt. 2007-2012 között az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon látta el feladatait. Ezt követően az egri katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője volt, majd 2017 márciusában a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának nevezték ki.

Kinevezték az új igazgatót,  Okolenszki Gábort, elköszönt a régi, Seres Tibor

Mint fogalmazott, az ezredes beszédében felelevenítette a 31 évet felölelő hivatásos tűzoltói pályafutása legnehezebb és legszebb pillanatait. Megköszönte elöljárói bizalmát, vezetőtársainak az együttműködést, együttgondolkodást, valamint a tűzoltóknak és valamennyi kollégájának a kiemelkedő és elhivatott szolgálatellátását. Az új igazgatóhoz szólva úgy fogalmazott:„kívánom, amikor majd utódodnak átadod a csapatzászlót, hasonlóan sikeres időszakra tudj visszaemlékezni.”

Kapás Márton emellett kiemelte, az új kinevezett igazgató, Okolenszki Gábor 1995-ben szerelt fel a balassagyarmati tűzoltóság állományába. Balassagyarmat Város Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságán számos nagyobb káreset felszámolásában vett részt, kezdetben beosztottként, később irányítóként. 2010-től a város tűzoltóparancsnokaként szolgált, majd 2012 januárjában kinevezték a balassagyarmati katasztrófavédelmi kirendeltség vezetőjének.

Az új igazgató beszédében hangsúlyozta: célkitűzései között szerepel az igazgatóság szakmai színvonalának megőrzése és emelése. Kiemelt területként tekint a társadalmi kapcsolatok fejlesztésére, valamint az önkéntes szervezetek erősítésére. Kijelentette továbbá azt is, hogy mindenki munkája fontos a számára, a feladatok eredményes végrehajtása során a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság teljes állományára számít, és ők is számíthatnak rá. Az állománygyűlésen végül Seres Tibor átadta a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatzászlaját Okolenszki Gábornak, aki ezzel elfoglalta pozícióját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában