Magasfeszültség

2024.06.19. 10:46

Hangrobbanás rázta meg szerda délelőtt Bátonyterenyét

Robbanásszerű hangokat lehetett hallani szerda délelőtt Bátonyterenyén. A helyiek közül többen úgy vélték, hogy az akkumulátor-feldolgozó telephelyén történt robbanás, de más áll a hanghatások hátterében.

Gulyás Edina

Magasfeszültségű kábelt vágtak el, szakítottak át a kisterenyei településrészen zajló útépítésen, ez okozta a robbanásszerű hangokat – adta hírül közösségi oldalán Nagy-Majdon József polgármester. Hozzátette: a városrész egyes utcáiban azóta nincs áram. A szakemberek elkezdték a helyreállítást. A városvezető mindenkit nyugalomra intett, mint írta nem a SungEel HiTech Hungary telephelyén történt robbanás.

Hangrobbanás Bátonyterenyén
Útépítési munkálatok közben következett be a baleset
Fotó: H.M. / Forrás: Nool.hu

A cég közösségi oldalán szintén arról értesítette a helyieket, hogy a híresztelésekkel ellentétben a hangrobbanások nem a bátonyterenyei telephelyhez köthetők. Mint írták: az üzemben jelenleg nem folyik munka és a jövőben is a biztonságos üzemeltetésre törekednak majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában