2024.06.22. 07:58
Főzés iránti szenvedély
Veszélyes üzem a konyha. Erre jött rá Sipos Nina Vivien újságíró kollégánk is, amikor tortasütésre adta a fejét.
A főzés iránti szenvedélyem valószínűleg akkor kezdődhetett el, amikor gyerekkoromban elkészítettem az első sárból készült palacsintámat, amit hatalmas büszkeséggel mutattam meg édesanyámnak. Azt mondjuk nem értettem, hogy miért nem kóstolja meg, de a siker miatt érzett öröm nagyobb volt, mint a késztetés, hogy felháborodjak az elutasításán.
A legelső négyemeletes gyurma tortám megsütése nem csupán nekem volt emlékezetes pillanat, hanem a családomnak is, főleg mivel majdnem felgyújtottam a házat. Azóta természetesen megtanultam rendes alapanyagokat felhasználva főzni és sütni, viszont olykor-olykor még előfordul, hogy valamit véletlenül odaégetek a gáztűzhelyen és a sütőben...