Szent László ünnepe

2024.06.26. 08:40

Ereklyét ajándékozott testvértelepülésük templomának a ságújfalui közösség

A szlovákiai Fülekkovácsiban jártak a napokban a ságújfaluiak, Szent László-napjára készülve vettek részt az ünnepi szentmisén.

Gulyás Edina

Ságújfalu közössége jó kapcsolatot ápol testvértelepülésük, Fülekkovácsi lakóival. Kölcsönösen részt vesznek egymás ünnepein, nagyobb programjain. 

ereklyét adományoztak
Ereklyét adományoztak a fülekpüspöki templomnak a ságújfaluiak
Fotó: Beküldött fotó

– Évente két-három alkalommal ellátogatunk egymáshoz, így történt ez az elmúlt hétvégén is. Mindkét község templomának Szent László a védőszentje, így ebből az alakomból tartottak ott ünnepi szentmisét – tájékoztatta portálunkat Dénes Katalin, lelkipásztori munkatárs, a ságújfalui egyháztanács tagja. 

Mint mondta, tavaly régi álmuk teljesült: a Szent György Lovagrend jóvoltából Szent László ereklyével gazdagodott a nógrádi település temploma. Már akkor megfogalmazódott, hogy a határon túli község is hálás lenne egy ilyen ajándékért, ez most megvalósult. A fülekkovácsi templomban tartott ünnepi szentmisén nagy királyunk csontereklyéjén kívül jelen volt Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre ereklyéje is. 

A közös ünneplés jól sikerült, a Szent László-napi ünnepséget megtartják Ságújfaluban is, az előttünk álló hétvégén.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában