Ünnep

2024.06.27. 17:18

Egészségügyben dolgozók munkáját ismerték el a salgótarjáni Semmelweis-napon (fotók)

Semmelweis-nap alkalmából tartottak ünnepséget a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházban ma. A rendezvényen az egészségügyben és az egészségügyért dolgozókat köszöntötték és elismerések is gazdára találtak.

Gulyás Edina

Az egészségügyi dolgozók áldozatkész munkáját ünnepelték ma a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház ebédlőjében tartott Semmelweis-napi ünnepségen. 

Az egészségügyi dolgozók munkáját számos díjjal ismerték el
Számos egészségügyi dolgozó munkáját ismerték el
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool

Semmelweis kiváló tulajdonságai ma is ott munkálnak az egészségügy dolgozóiban

– Minden évben összegyűlünk ünnepelni Semmelweis Ignác életét és munkásságát. Ám nem csak a modern orvoslás alapjait lerakó Semmelweisre emlékezünk ma, hanem megünnepeljük a magyar egészségügy dolgozóit is – fogalmazott beszédében dr. Varga Erzsébet, a kórház orvosigazgatója. – Semmelweis kötelességtudatára és elhivatottságára ma is nap mint nap szükségünk van. A szakmánk egy nehéz, áldatlan, kimerítő munka és gyakran érezzük úgy, hogy a sok nehézséggel egyedül kell megbirkóznunk. Ám ez nem így van. 

Mint mondta, Semmelweisben megtalálható volt az a sok kiváló tulajdonság, ami minden egyes egészségügyi dolgozóban a mai napig ott munkál: az elhivatottság, a segíteni akarás, az áldozatkészség, a felelősségvállalás és a kitartás. Tisztelni és becsülni kell azokat, akik áldozatos munkájukkal – hol a műtőasztal, hol a vizsgálóasztal, hol a betegágy felett állva – segítséget nyújtanak és az életet születéstől fogva kísérik végig egészen az elmúlásig.

Nógrád valamennyi egészségügyi dolgozója kiválóan helyt áll

Az egybegyűlteket Becsó Zsolt és Balla Mihály országgyűlési képviselők is köszöntötték. Mindketten méltatták az egészségügyi dolgozók elhivatottságát, kiemelték, hogy a Modern Városok Programnak köszönhetően 18 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a salgótarjáni kórházban és az elmúlt évek egészségügyben történt bérrendezéséről is szóltak. 

– A gyógyítóknak jöttem ma köszönetet mondani – hangsúlyozta Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, aki elmondta: – Az anyagi és erkölcsi elismerés mellett azonban arra is szükség van, hogy az orvosoknak, ápolóknak, védőnőknek, mentőknek a gyógyítás mellett legyen idejük a feltöltősre és a regenerálódásra is. 

– Személyes élményekből és a számszerű adatokból kirajzolódó kép alapján bátran mondhatom, hogy Nógrád egészségügyi ellátó rendszere, annak minden dolgozója kiválóan helyt áll – vette át a szót Skuczi Nándor, a Nógrád vármegyei közgyűlés elnök. – Mindhárom, magas szinten teljesítő kórházunk szakdolgozói állománya mellett, a regionális egészségügyi központok, a házi orvosi rendelők orvosai és munkatársaik erőfeszítéseinek csak köszönettel tartozhatunk.

Számos díj gazdára talált az ünnepségen 

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Semmelweis-napi programja során megannyi elismerést és kitüntetést adtak át. A város önkormányzata Salgótarján emlékéremmel jutalmazta dr. Szervátka Ilona felnőtt háziorvost, dr. Molnár Judit Nóra fogszakorvost, Trenka Márta asszisztenst és Horváth Judit asszisztenst. A díjak mellett előléptetések is történtek. Főorvos lesz július elsejétől dr. Nagy Tímea, a reumatológiai osztály adjunktusa, dr. Bíró Erik, a sebészeti osztály adjunktusa. Adjunktussá pedig dr. Somoskői Nóra és dr. Gombkötő Gyula Dénes lép elő. 

A Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház Kiváló ápolója címet kapott Krista Lászlóné, a sürgősségi betegellátó osztály ápolója. Dr. Noskó Károly Emlékdíjat vehetett át dr. Jozilan Hasan Naji Abdullah, a II. belgyógyászati osztály szakorvosa, illetve Danyi Nándor, a sebészeti osztály ápolója.

Sokan kaptak elismerő oklevlet munkájukért

Az esemény során többen megkapták a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórházért elismerő oklevél kitüntetést. Név szerint: Bablena Erika, Bakos Annamária, Baranyi Imréné, Bárnai Krisztina, Czupper Tibor, Csontos Györgyné, dr. Al-Gamal Munef Musleh Musleh, dr. El-Khalid Osama, dr. Lautner Zsófia, Dudás Csaba, Ferenczi Ágnes, Földi Sándorné, Fülöp Orsolya, Gál Csilla, Gyurcsák Andrea, Gyüre Natália, Huszárné Soós Csilla, Jenei Zoltánné, Juhász Csilla, Klajban István Józsefné, Kovácsné Juhász Nikoletta, Kun László, Nagyné Balogh Dóra, Markó József, Pótáné Bódi Marianna, Sótér Tiborné, Szabó Roland, Tóth Andrea, Tótok Lászlóné, Varga Katalin, Vargáné Lászlók Katalin, Veres Miklósné, Virágh Imréné. 

Főigazgatói Dicséretben részesült a vármegyei informatikai osztály salgótarjáni egységének dolgozói, illetve a radiológiai osztály MR laborjának operátorai. Az ünnepség végén Kreicsi Bálint, Salgótarján újonnan megválasztott polgármestere mondott pohárköszöntőt.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában