Elismerés

2024.06.11. 08:20

Diákpályázaton ért el országos harmadik helyezést a vadkerti fiatal

Érsekvadkert büszke lehet, hiszen egy érsekvadkerti diák 3. helyezést ért el a „Bántasz vagy támaszt adsz? A döntés a Tiéd!” országos diákpályázaton – közölte portálunkhoz eljuttatott közleményében a Divatba hozzuk az értékeket! Divatba hozzuk az etikát! Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány.

Lászlók Judit

A közlemény szerint a „Bántasz vagy támaszt adsz? A döntés a Tiéd!” országos pályázaton több, mint 1200 felső tagozatos és középiskolás diák mutatta meg, hogy elutasítja az iskolai erőszakot és csatlakozik a „Fiatalok egy erőszakmentes jövőért” kampányhoz. Az országos diák pályázaton harmadik helyezést ért el Szrenka Zsófia, az Érsekvadkerti Petőfi Sándor Általános Iskola 8.b osztályos tanulója.

diákpályázat
A díjátadó, balról az első  Szrenka Zsófia, aki harmadik lett
Forrás: Beküldött fotó

„A kampányt és a pályázatot a Virágozz és Prosperálj Közhasznú Alapítvány hívta életre, – Az út a boldogsághoz nemzetközi mozgalom keretén belül, – látva az iskolákban egyre erősödő agressziót, bántalmazást, bullyinget, mely a diákok, a pedagógusok és szülők életét is beárnyékolja, megkeseríti” – olvasható a közleményben. Hozzátették: „Az országos pályázaton keresztül a diákok kisfilmmel, zenével, rajzzal vagy verssel mutatták meg azt, hogy az erőszak milyen negatív hatással van saját, a diáktársaik, az osztályközösségük életére, valamint azt, hogy ők már döntöttek, és elutasítják egymás bántását, heccelését, cikizését, inkább az összefogást, egymás segítését és tiszteletét választják, valamint erre buzdítanak másokat is.”

A díjátadót a pályamunkákból felállított kiállítás is színesítette

Kiemelték, a június elején megrendezett ünnepélyes díjátadóra nemcsak az ország különböző pontjairól, de a határon túlról is érkeztek pályázó diákok, szülők és pedagógusok egyaránt. A díjátadót színesítette a diákok pályamunkáiból felállított kiállítás, valamint a díjátadón levetített filmek, illetve az élőben, a diákok által előadott fantasztikus és elgondolkodtatott dalok, versek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában