TOP Plusz

2024.06.05. 17:20

Belterületi közútfejlesztés valósult meg, útátadó ünnepséget tartottak Karancsberényben

A TOP Plusz program keretén belül több mint 35 millió forintos belterületi közútfejlesztés fejeződött be Karancsberényben. Az érintett útszakaszt a közelmúltban adták át ünnepélyes keretek között, emellett lakossági fórumot is tartottak, amelyen többek között Balla Mihály országgyűlési képviselő is részt vett.

Sipos Nina Vivien

Megújult úton járhatnak a karancsberényiek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Ahogy arról már beszámoltunk, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP Plusz) belterületi közútfejlesztés címen 35 millió 157 ezer 950 forint támogatási összeget nyert el idén Karancsberény önkormányzata. A korszerűsítés a Rákóczi úttal párhuzamos lakó úton még húsvét előtt indult el, amely összesen 1055 négyzetméternyi útfelületet ölelt fel.

Belterületi közútfejlesztés valósult meg 

Molnár Erika Tünde polgármester elmondta hírportálunknak, hogy korábban ez egy murvás szakasz volt, amelyre a felújítási munkálatok során 450 méter hosszúságban kőalap, illetve aszfaltréteg került, így már kedvezőtlen időjárás esetén is nyugodtan használhatják az utat a lakosok.

A lakóutat a közelmúltban adták át ünnepélyes keretek között a Karancsberényi Művelődési Házban. A szalagátvágáson részt vett Balla Mihály országgyűlési képviselő, Molnár Erika Tünde településvezető, dr. Bablena Ferenc, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés alelnöke és a Fidesz-KDNP Nógrád vármegyei elnöke, valamint Vandornyik Dénes, az OTYS Úttechnika Kft. képviselője.

A projekt forrását a TOP Plusz támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

Az útátadással egybekötve lakossági fórumot tartottak a községben, ahol közösen tárgyalták meg a jelenlévők a települést és a lakosokat érintő ügyeket. A rendezvényen a június 9-ei választások fontosságára is felhívta a figyelmet Balla Mihály 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában