Fejlesztés

2024.06.05. 08:07

A Magyar Falu Program támogatásával újulhat meg a borsosberényi óvoda

Borsosberény önkormányzata a Magyar Falu Program Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések című pályázati kiírásán kicsivel több mint 23 millió forintot nyert el a Gesztenyéskert Óvoda fejlesztésére.

Lászlók Judit

Fotó: Beküldött

Mint arról portálunkon korábban beszámoltunk, a Borsosberényi Gesztenyéskert Óvoda a Tihanyi–Mocsáry-kúriában működik már évtizedek óta. A közel 200 éves épület műemlékvédelem alatt áll, így az intézmény és az önkormányzat lehetőségei meglehetősen szűkösek, ami a felújítási lehetőségeket illeti. Azonban az elmúlt években a felújítási munkálatok elvégzése egyre sürgetőbbé vált, ugyanis a problémák kihatnak a mindennapi feladatokra is. 

Korszerűsítik a fűtést és megújul a vizesblokk is

Ezért az önkormányzat újabb pályázatot nyújtott be a Magyar Falu Program Önkormányzati tulajdonú ingatlanok fejlesztése, önkormányzati feladatellátáshoz kapcsolódó beszerzések című kiírásán, amely ezúttal sikeres elbírálásban részesült és kicsivel több mint 23 millió forintot nyertek el a Gesztenyéskert Óvoda fejlesztésére. 

– Ebből az összegből az épület fűtés korszerűsítése és a gyerekek által használt vizesblokk felújítása valósul meg – mondta el portálunk érdekelődésére Molnárné Gere Rita, Borsosberény polgármestere. Hozzátette: – A munkálatokat az intézmény nyári leállásának idején végzi el a kivitelező. Ezzel a felújítással egy régóta fennálló probléma fog megoldódni. Az intézményre vonatkozó pályázatok beadását nehezíti, hogy az óvoda országos műemlékvédelem alatt áll. Bízunk benne, hogy a közeljövőben az épület komplex felújítására is sikerül forrást elnyerni. Akkor az épület teljes külső és belső felújítása megtörténhet. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában