Program

2024.05.05. 10:52

Tartalmas napot töltöttek a borsosberényi diákok az ifjú polgárőrökkel

Lászlók Judit

A Balassagyarmati Honvédelmi Sportközpont és a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szövetséggel közösen a közelmúltban Ifjú Polgárőr-és Családi Napot rendezett. Az eseményre a borsosberényi Szent Ambrus Katolikus Általános Iskola (SZAKÁI) Szent Márton Tagiskolája is meghívást kapott.

Király Krisztina tagintézmény-vezető a portálunkhoz eljuttatott közleményében tudatta, a gyermekeknek nagy élményt jelentett a fiatal polgárőrök eskütétele. Emellett nagyon tetszett nekik, hogy kipróbálhatták a lézerlövészetet, az íjászatot, a légpuska és a lézerpisztoly használatát, valamint az aerotrim-elektromos 3D-s karikát. Érdeklődésüket fokozta, hogy az 55 tonnás PzH 2000, önjáró löveget közelről is megszemlélhették. Továbbá meglepetés volt nekik, hogy meleg ebéddel is megajándékozták őket.

Nagy értékű nyereményekkel térhettek haza a tanulók

A közleményben kitért arra is, hogy a rendezvényen a tanulók az akadálypálya állomásain feladatokat teljesíthettek, és begyűjthették az ezekért járó aláírásokat, így nyereménysorsoláson vehettek részt. Ennek során a borsosberényi iskola tanulói közül Kardos Gvendolin tablettel, Rónási Ádám pedig egy húszezer forintos vásárlási utalvánnyal lett gazdagabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában