Pályaválasztás

2024.05.08. 12:40

Szabyest ezúttal nem énekelt, hanem pályaorientációs előadást tartott a dorogházai végzősöknek

Ismert előadó és influenszer látogatta meg kedden a dorogházai diákokat. Szabyest azonban ezúttal nem a közösségi média szépségeiről és árnyoldalairól beszélgetett a fiatalokkal. A Szakmát Szerzek! elnevezésű program jegyében a pályaválasztásról és a továbbtanulásról esett szó, a délelőtt végén azonban természetesen a közös fotózás sem maradott el.

Gulyás Edina

Ismert előadó és influenszer látogatta meg a dorogházai diákokat

Forrás: Beküldött fotó

A továbbtanulás és a pályaválasztás azok a témák, amelyeknek nagy jelentőségük van az általános iskolák hetedik és nyolcadik osztályában. A család, a különféle kiadványok, a pedagógusok és az internet is segíthet a megfelelő középiskola kiválasztásában. Azonban maga az intézmény is sokat tehet annak érdekében, hogy a végzős diákjai álmaiknak és képességeiknek megfelelő pályára lépjenek.

Az intézmény segíti a tanulókat a döntésben

–  Intézményünk rendezvényekkel, kirándulásokkal, iskolalátogatásokkal, illetve pályaorientációs programokkal próbálja segíteni tanulóinkat ebben az útkeresésben. A mostani alkalmon azonban kicsit más megvilágításba került a pályaválasztás témája: az ismert előadó és influenszer, Szabyest egy másik oldalát mutatta meg a diákok előtt álló lehetőségeknek – fogalmazott Balázs Beáta, a Móra Ferenc tagiskola vezetője. Hozzátette: a különleges látogatás miatt már kora reggel izgatottak voltak kicsik és nagyok egyaránt, hatalmas várakozással tekintettek a program elé.

A Hiszek Benned elnevezésű országos roadshowt a Szakmát Szerzek! weboldalt működtető UNIside Kft. és Szabyest közösen indították el. Annak keretében már számos általános iskolát meglátogattak. Ezeken az alkalmakon, így Dorogházán is, Szabyest kötetlen beszélgetés keretében mutatott rá arra, hogy rengeteg lehetőség áll a tanulók előtt. Azonban ezek útvesztőjében nem egyedül kell boldogulniuk, hiszen a hasonló pályaorientációs előadások és az említett honlap minden szükséges információt összegyűjt számukra.

Szabyest: legyetek a legjobbak abban, amit csináltok!

– Miután eldöntitek, hogy milyen irányban tanultok tovább, tegyetek meg mindent annak érdekében, hogy a lehető legjobbak legyetek az általatok választott pályán. Akkor se keseredjetek el, ha elsőre nem sikerül abba az iskolába bekerülni, ahová szeretnétek. Ne adjátok fel soha a céljaitokat! – mondta a diákoknak Szabyest, aki személyes példával és történetekkel inspirálta a végzősöket. A tanulók, miután feloldódtak, számos kérdéssel bombázták az előadót.

Pintér Lívia, az UNIside Kft. ügyvezetője és munkatársai, Pisztrai Rita és Pisztrai Beatrix arról is beszéltek: a Szakmát Szerzek! és az Uniside oldalakon minden szükséges információ elérhető a továbbtanuláshoz. Sőt, a mai kor igényeit követve, a YouTube, a TikTok és az Instagram felületeiken is szakavatott, a szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek adnak tanácsokat fiataloknak.

A hasznos és tartalmas program végén természetesen nem maradhatott el a közös szelfi sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában