Nool.hu podcast

2024.05.10. 17:20

Polgármesteri programját ismertette Kreicsi Bálint: fejlődő, élhető, összetartó Salgótarjánt ígér (podcast)

Kreicsi Bálint, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, a Kereszténydemokrata Néppárt és a Hajrá, Salgótarján! Egyesület helyi jelöltje fejlődő, élhető, összetartó várost ígér. Az ehhez vezető, 25 pontból álló polgármesteri programját pénteken sajtótájékoztató keretében ismertette.

Gulyás Edina

– Hosszú előkészületet igényelt a program összeállítása, amelyet lakossági fórumok, a helyiekkel, a gazdasági szereplőkkel és az intézményekkel való konzultáció előzött meg – hangsúlyozta Kreicsi Bálint. – Salgótarján az elmúlt tíz évben nem tudott lépést tartani más megyei jogú városokkal, ezért változásra van szükség, mert a település élni akar. Egy fejlődő, élhető, összetartó, vagyis egy új Salgótarjánt kell építenünk!

Kreicsi Bálint
25 pontból álló polgármesteri programját pénteken sajtótájékoztató keretében ismertette Kreicsi Bálint
Fotó: Szabó Péter / Forrás: Nool.hu

25 pontból áll a polgármesteri program

A 25 pontos városfejlesztési program rövid-, közép- és hosszútávú pontokat is megfogalmaz, amihez kreativitásra, eltökéltségre, tudásra, együttműködésre és kormányzati támogatásra van szükség.

– Salgótarján modern ipari város volt, most pedig egy rozsdaövezet. Kormányzati támogatással megkezdjük a barnamezős területek felszámolását, rehabilitációját és az új városfejlesztési célok megfogalmazását – hangsúlyozta a polgármesterjelölt. – Új alapokra helyezzük a város befektetésösztönzési stratégiáját. Gyakorlatiassá és kölcsönösen előnyössé tesszük a már itt működő gazdasági szervezetekkel, illetve kamarákkal való kapcsolatokat.

Mint mondta: megválasztása estén konkrét lépéseket tesznek a Losonc, Salgótarján, Bátonyterenye, Pásztó, Hatvan keleti gazdaságfejlesztési tengely megvalósítása érdekében. A jól képzett minőségi munkaerő biztosítása érdekében szoros együttműködést alakítanak ki a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrummal, de az Óbudai Egyetemmel és más felsőoktatási intézményekkel is partnerségre törekednek. Kezdeményezni fogják a szlovák testvérvárosokkal a szorosabb gazdasági, turisztikai és felsőoktatási programok kidolgozását.

Biztonság, útfelújítás, új parkolóhelyek

– Az európai és hazai források minél sikeresebb elérése érdekében felállítunk egy nemzetközi és kormányzati kapcsolatokért felelős irodát. Új alapokra helyezzük a Novohrad-Nógrád Geopark tevékenységét, a turisztikai infrastruktúra fejlesztését, előtérbe helyezve környezetünk védelmét – ismertette Kreicsi Bálint, aki arra is kitért, hogy új kamerarendszer telepítésével és a polgárőrség megerősítésével, a rendőrséggel szorosan együttműködve teszik biztonságossá Salgótarjánt.

Érdeklődve hallgatták az elhangzottakat
Fotó: Szabó Péter / Forrás: Nool.hu

Mindezeken kívül átfogó járda- és útfelújítási programot valósítanak meg. Nagyon fontos pontja az előttük álló feladatoknak az új parkolóhelyek kialakítása a városközpontban és a környékén. Sőt, megvizsgálják egy mélygarázs megépítésének a lehetőségét is. Esélyt teremtenek arra, hogy az idősek és a fiatalok egyaránt megtalálják a minőségi szabadidő eltöltésére alkalmas programokat, új közösségi tereket hoznak létre a városrészeken.

– Számíthat a támogatásunkra a Zenthe Ferenc Színház, a Nógrád Néptáncegyüttes és a Bányász-Kohász Fúvószenekar is. Emellett olyan országos fesztivál meghonosítására készülünk, amely összhangban van a helyi kultúrával és gasztronómiával – fogalmazott a polgármesterjelölt. – A szociális városrehabilitációt ésszerű keretek között folytatjuk, nagyobb figyelmet fordítva a romos épületek szanálására.

Salgótarján fejlődő, élhető, összetartó város lesz

Hozzátette: a Tóstrand és térségének, továbbá a város turisztikailag frekventált részeinek fejlesztését is elvégzik. Hosszútávú stratégiai terveket készítenek a sport, a kultúra, az oktatás, a közművelődés, az egészségügy és a szociális területen. A tömegközlekedés megreformálása és az elővárosi vasúti közlekedés újragondolása is a tervek között szerepel. Szolgáltatóbaráttá alakítják az önkormányzat hivatalát, illetve felállítják a „Salgótarjánhoz ezer szállal kötődő” identitáserősítő- és lobbiklubot. Átfogó ösztönző programot indítanak a jó tanulmányi eredményű diákoknak.

– Minden olyan kezdeményezést, akciót, ügyet, felvetést támogatunk, amely elősegíti a salgótarjáni identitás erősítését, a város belső kohéziójának megteremtésért szolgálja és hozzájárul a külső megítélés javításához. Programunkat 2030-ig szeretnénk megvalósítani, azáltal Salgótarján fejlődő, élhető, összetartó város lesz – zárta szavait Kreicsi Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában