Tánc világnapja

2024.05.05. 15:20

Szárnyalt a tehetség a Nógrád Táncegyüttes világnapi gáláján (fotók)

A Nógrád Táncegyüttes valósággal szárnyalt tánc világnapi gálaműsorán a József Attila Művelődési Központ színháztermében szombat délután.

Palchuber Kinga

A színpadon változatos koreográfiák váltották egymást

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A Nógrád Táncegyüttes és utánpótláscsoportjai, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékei – a Lurkó Táncovi, a Kis Pitypang, a Pitypang, a Viganó és az Ifjú Nógrád Táncegyüttes – a hagyományokhoz hűen idén is tánc világnapi gálával kápráztatta el a közönséget. Az eseményen dr. Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere, dr. Egyed Ferdinánd, a Salgótarjáni Néptáncművészetért Közalapítvány kuratóriumának elnöke, valamint Kovács József művészeti vezető köszöntötte a vendégeket. 

A legkisebbek műsora is nagy tetszést aratott a Nógrád Táncegyüttes gáláján
Fotó: Vendel Lajos / Forrás: Nool.hu

A beszédeket követően sorra váltották egymást a színpadon a változatos koreográfiák. A gálaműsor különlegességét ezúttal az adta, hogy a néptáncosok a Bontsuk ki szárnyainkat című műsort mutatták be, melynek öt koreográfiáját a közelmúltban kiírt pályázat legjobbjainak ítélte az együttes vezetése. A pályázat célja az volt, hogy a néptáncosok megcsillogtassák tehetségüket a koreográfiák megalkotásában is. A táncosok a címhez igazán hűek maradtak: csak úgy szárnyaltak a színpadon! A koreográfiák Török Luca, Vágvölgyi Zsófia, Földi Ábel, Gyurkó Dániel, Gyebnár Márton, Kun Máté, Kovács-Jelinek Emese, Kovács József és Bomlász Bence ötletét dicsérik. 

Elismeréseket adtak át

A gála végén Kovács József és dr. Egyed Ferdinánd megköszönte Bomlász Bence tanítói munkáját, de Kotroczóné Pethő Veronikának a Lurkó Táncovi újraindításáért és a nyertes pályázók aktivitásáért is hálájukat fejezték ki. Végül a Filkor-Zoltán Díjat nyújtották át egy jelenlegi és egy volt néptáncosnak, így idén Persik Nikoletta és Ispán Tibor közösségért kifejtett munkáját jelképezi az elismerés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában